El moment del fora de joc de Kylian Mbappé previ al segon gol de França
Futbol internacional

Per què el gol de Mbappé no va ser anul·lat pel VAR?

L'àrbitre Anthony Taylor va explicar al blaugrana que pel fet d'haver tocat la pilota ja habilitava la jugada d'Mbappé, en el polèmic 1 a 2, i que s'hauria d'haver apartat

Àlex ÁvilaActualitzat

Espanya va caure derrotada contra França en una final de la Lliga de les Nacions dominada completament pel conjunt de Luis Enrique. Malgrat la seva superioritat, la "roja" va pecar de falta de gol, cosa que els va sobrar als francesos. A la jugada següent del gol d'Oyarzabal va arribar un golàs de Benzema i, uns minuts més tard, el de Kylian Mbappé.

La diana del davanter del PSG, però, va ser la jugada més polèmica del partit. El francès es trobava en un clar fora de joc quan va rebre l'assistència de Theo Hernández. El VAR va revisar la jugada i va donar per vàlid el gol, que va ser definitiu.

Segons el reglament, no hi ha fora de joc perquè Eric Garcia intenta rebutjar l'esfèrica abans que arribi a Mbappé. El toc del central blaugrana, però, és molt lleu i, no evita que el davanter segueixi la jugada. El jugador va demanar explicacions al britànic Anthony Taylor, però el mal ja estava fet:

"L'àrbitre diu que pel fet de tocar la pilota ja tinc intenció de jugar-la. No hi estic d'acord. El fora de joc és clar i un defensa mai a la vida es pot apartar. La regla és així, però confio que en un futur la puguin canviar."

Espanya també protesta un penal

La de Kylian Mbappé, però, no va ser l'única jugada polèmica del partit. A la primera part la selecció espanyola també va protestar un possible penal per unes mans de Koundé. El central del Sevilla va desviar amb el colze esquerre una centrada de Rodri, però ni el col·legiat ni el VAR van considerar que fos pena màxima.